Lewis Hamilton arroganciájáról beszélt egykori csapattársa

Lewis Hamilton arroganciájáról beszélt egykori csapattársa

A gokartos korszakát követően Hamilton először a brit Formula Renault téli sorozatában szerepelt, ahol a Manor Motorsport a csapathoz szintén akkor csatlakozó Matthew Howson volt a csapattársa. Az On Track GP podcast legutóbbi felvételén Howson elárulta, hogy milyen embernek ismerte meg a nála másfél évvel fiatalabb, akkor 16 éves Hamiltont.

„Emlékszem arra, amikor elmondták, kik lesznek a csapattársaim. Ott volt Nelson van der Pol, aki gokartvilágbajnok volt, Ben Reeves, egy nagyon fiatal srác, illetve Lewis Hamilton. Kissé vicces, mertmár akkoriban is tudta mindenki, hogy Lewis kicsoda, hiszen végigszántotta a gokartos kategóriákat, és kapcsolatban állt a McLarennel. Én pedig azok után kerültem a Manorhoz, hogy Kimi Räikkönen elment, mivel megnyerte a bajnokságot. Szóval hirtelen ilyen nevek között találtam magam, Lewis pedig ekkor versenyzett először autókkal. Sokat pletykáltak arról, hogy extra teszteket végez, de én nem láttam ennek nyomát. Az első pár gyakorlás során ott volt, ahol nagyjából lennie kellett” – idézte a 2015-ben Le Mans-i 24 órás autóversenyen kategóriagyőztes Howsont a Motorsport.

Objektum doboz

„Én egy picikét gyorsabb voltam, mert már futottam egy szezont a Formula Ford 1600-ban. A kezdeti teszteken azonban még semmi sem mutatta, hogy mennyire jó lesz később; csak néhány villanása volt. Az viszont már a legelején látszott rajta, hogy mennyire magabiztos, de nem arrogáns módon. Jó csapat vette őt körül, ott volt az édesapja és a testvére is. Igazán kedves fiú volt, együttérző, és érdekelte, hogy mit csinálsz. Amikor kiderült, hogy én eleinte kicsivel gyorsabb voltam, kölcsönös tisztelet alakult ki. Sokan biztosan azt gondolják, hogy arrogáns volt, mert tudta, hogy el fog jutni az F1-be, de valójában nem ez volt a helyzet. Ő mindig is odafigyelt másokra, rendkívül nyugodt és magabiztos volt, ez pedig az előnyére vált az évek alatt” – nyilatkozta Hamiltonról Howson.

Írta a Magyar Hírlap