Szenvedélyes beszédet intézhetett az Alpine F1-es dolgozóihoz a Renault-vezér

Szenvedélyes beszédet intézhetett az Alpine F1-es dolgozóihoz a Renault-vezér

„Talán már meg is győztek” – Marquez világosan tudja, mit akar

Hetek óta a MotoGP-t leginkább lázban tartó téma, hogy miképp dönt Marc Marquez. A spanyolt 2024 végéig szerződés köti a Repsol Hondához, ennek ellenére tartja magát a pletyka, hogy a Gresini Ducatin köthet ki, s a misanói teszt után maga a nyolcszoros világbajnok is arról beszélt az új Honda-prototípus kipróbálása után, hogy több opciója van. Természetesen a Japán GP csütörtöki médianapján sem kerülhette ki a jövőjére vonatkozó kérdéseket – így felelt arra, hogy döntött-e már:

„Eléggé tiszta az, amit gondolok. Mentális oldalról szemernyi kétségem sincs magamban vagy annak kapcsán, mi a legjobb ebben a helyzetben. Nemcsak itt, hanem már az előző versenyeken is azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a legjobbat a projekt szempontjából a jövőre nézve, és hogy a lehető leghamarabb a legjobb eredményeket érhessük el. A cél ugyanaz: a legjobb módot találni arra, hogy a projekt jövője a legjobban fejlődhessen” – idézi Marquezt a Motorsport.com portál.

A 30 éves motoros elismerte, hogy a hétvégén találkozik a Honda vezérkarával, de mint rámutatott, ez az előző években is így történt a japán gyártó hazai futamán, s a hétvégén nem várható hír vagy bejelentés az ügyben. Arra a kérdésre, hogy vajon mit mondhatnak neki a HRC emberei, amivel meggyőzhetik a projekt közeljövőbeli sikerességéről és maradásáról, Marquez szintén kitérő-rejtélyes választ adott:

„Talán már meg is győztek. Sosem mondtam, hogy jobbra vagy balra megyek. Csak annyit mondtam, hogy a legjobb megoldást keresem és a legjobbat akarom a projektnek. Ezen dolgozunk közösen, hiszen a kapcsolatunk nem egyszerű motoros-gyártó viszony. Ez egy különleges kapcsolat, hosszú évek óta vagyunk együtt, rengeteg dolgot adtak nekem és én is nekik.”

motogp-marquez-honda_1

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

formula.hu