Itthon: Meghosszabbítják Bicskéig – a pótlóbuszokat

Itthon: Meghosszabbítják Bicskéig - a pótlóbuszokat

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében – közölte a vasúttársaság.

A MÁV tájékoztatása szerint „az utasforgalom alakulását és az utasok igényeit figyelembe véve” változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje, ami azt jelenti, hog több helyen is meg fognak állni. Emellett a bicskei vasútállomás és Budaörs között új pótlóbuszokat is bevetnek Z10-es jelzéssel.

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett, hétfőtől munkanapokon csúcsidőben az új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két, Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz indul Bicskétől. A MÁV megfogalmazása szerint az átalakítás

bővíti a választási lehetőségeket, kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről.

Az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola helyi buszmegállóban és Herceghalom vasútállomás buszmegállójában.

A délutáni csúcsidőben három buszjárattal bővül a Budaörsről Tatabányára tartó X10-es, Törökbálinton pedig könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok – írta a MÁV.

A változásokról és a menetrendekről részletesen a MÁV oldalán lehet tájékozódni.

A vasúti közlekedési káoszról itt írtunk részletesebben:

A Railjet-MÁV vita legutóbbi fejleményeiről pedig itt olvashatnak:

HVG