Meloni: Nem fogom megengedni, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon

Meloni: Nem fogom megengedni, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon

Magas kerítés, kamera és ellenőrzőkapuk – megnyílt Szicíliában az egyik olyan tábor, ahol azokat az illegális bevándorlókat helyezik el, akik úgynevezett biztonságos országból érkeztek. Ők nem háború vagy éhínség miatt hagyták el hazájukat, hanem gazdasági megfontolásból – számolt be a portál.

Az olasz kormány a múlt héten napja szigorított a bevándorlási szabályokon: az országba illegálisan belépő migránsokat zárt táborokban helyezik el. Ilyenekből lakott területektől távol, minden tartományban létesítenek majd egyet-egyet – írták.

„Nagy szerepet kapnak a migránstáborok, ezekből egyre többet létesítünk, így teljesíteni tudjuk azt, amit elvárnak tőlünk. Vagyis, hogy növeljük a kiutasítások számát” – fogalmazott Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter, miután a kormány – a migrációs vészhelyzetre hivatkozva – tizenegy új rendelettel szigorította szerdán a migrációs jogszabályokat.

Az olasz miniszterelnök úgy fogalmazott: Olaszország nem vár senkire és egyedül veszi fel a harcot a migrációval szemben.

„Nem fogom megengedni, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha hadat üzenünk az emberkereskedőknek. Ehhez szükség van más országok segítségére is, olyanokéra, amelyek nem akarnak a bűnszervezetek túszaivá válni” – hangsúlyozta Giorgia Meloni, aki szerint a Lampedusára érkező hajók miatt tarthatatlan a nyomás.

Írta a Magyar Hírlap