Nyilvánosan jelent meg egy orosz parancsnok, akit az ukrán hadjelentések szerint megöltek

Nyilvánosan jelent meg egy orosz parancsnok, akit az ukrán hadjelentések szerint megöltek

Kijev állítása hétfőn érkezett a különleges műveleti parancsnokságától, amely a közelmúltban két rakétatámadással dicsekedett a Krím-félszigeten. A Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállását ért csapás múlt pénteken 34 tiszt halálát okozta, “köztük a Fekete-tengeri Flotta parancsnokának” – közölte akkor az ukrán hadsereg a közösségi médiában.

Kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vezette a magas rangú katonai tisztviselők szokásos tájékoztatóját. Szokolov arca látható volt az eseményről készült felvételen és videoanyagokon os, amelyeket a miniszter háta mögött egy nagy képernyőn. Feltehetően az admirális távolról vett részt a találkozón, ahogy a mellette megjelenített többi haditengerészeti parancsnok is – írta az oroszhirek.hu.

Viktor Szokolov, az orosz Fekete-tengeri Flotta parancsnoka is részt vett az orosz védelmi minisztérium igazgatótanácsának ülésén. A parancsnokot az ukrán média már többször halottnak nyilvánította. Az erről készült videót erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Kijev az elmúlt napokban ismét módosította a szevasztopoli csapás állítólagos halálos áldozatainak számát. Vasárnap az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirillo Budanov kijelentette, hogy a támadásban legalább kilenc ember meghalt és 16 másik megsebesült, köztük két tábornok. Az amerikai kormány által finanszírozott Amerika Hangja helyi propagandistáinak nyilatkozva azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni Szokolov halálát.

Az orosz védelmi minisztérium a csapás napján egyetlen eltűnt katonatisztről számolt be.

Brit médiaorgánumok azt állították, hogy Kijev a támadás során az Egyesült Királyság által biztosított Storm Shadow rakétákat használt.

Írta a Magyar Hírlap