Élet+Stílus: A TV2 szerint „belső hiba” miatt lett nyilvános Andor Éva híradós bakiparádéja

Élet+Stílus: A TV2 szerint „belső hiba” miatt lett nyilvános Andor Éva híradós bakiparádéja

Ez volt az a felvételről bejátszott Tények adás, amiben „elmondhatatlan MTI-szövegekre” panaszkodott a műsorvezető.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a TV2 péntek esti híradója több mint két napig bakikkal teli felvételként volt elérhető a csatorna online archívumában.

A műsorban Andor Évának gyűlt meg a baja többek között a „fejlesztés” szóval és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter nevével, de panaszkodott az „elmondhatatlan MTI-s szövegekre” is.

A botrány után a TV2 a Telex megkeresésére kedden közölte, hogy a Tények Este műsora minden esetben felvételről kerül adásba. Ha a műsorvezető belehibázik egy-egy felkonfba, akkor azt újraveszik, majd megvágják a felvételt.

A csatorna szerint múlt pénteken a tévében a helyesen megvágott adás ment le, és azt állítják, hogy a tévénézők által látott verzióban „semmilyen baki, vagy hiba nem volt” – ez ellentmond a Média1 korábbi beszámolójának, ami szerint a tévéadásban is hallhatóak voltak a hibák.

Azt, hogy a TV2 online felületeire miért a vágatlan verzió került, „belső hibával” magyarázták.

A csatorna közleménye emellett kiállt Andor Éva mellett is. Azt írták, hogy a műsorvezető „felkészültsége, szakmai munkája kiemelkedő, ezt az élő adások során minden nap bizonyítja.” Majd azt is megjegyezték, hogy Andor volt annak a vasárnap esti adásnak is a műsorvezetője, amit közel 800 ezren néztek.

HVG