Tech: Szivárognak a részletek: elképesztő erő lapulhat a chipben, amely az új androidos csúcstelefonokat hajthatja majd

Tech: Szivárognak a részletek: elképesztő erő lapulhat a chipben, amely az új androidos csúcstelefonokat hajthatja majd

Az első jelek szerint jelentősen erősebb lehet elődjénél a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, mely várhatóan októberben mutatkozik majd be.

Közeleg a Qualcomm új csúcsprocesszorának bemutatója, a gyártó a várakozások szerint valamikor jövő hónapban ránthatja le a leplet a Snapdragon 8 Gen 3-ról. A chip számos felsőkategóriás okostelefont fog hajtani 2024-ben.

Az új lapkakészlet – mely várhatóan a Samsung Galaxy S24 Ultrába is kerül majd – most egy ismeretlen Galaxy készülékben bukkant fel egy benchmark-teszten. Ezt a Phone Arena szerint egy Revegnus nevű X (Twitter)-felhasználó vette észre, az eredmény pedig első látásra egészen ígéretes: a többmagos teszt során 7400 pontot kapott a processzor, melynél nincs kizárva, hogy kicsit túl volt húzva a jobb eredmények érdekében.

De viszonyításképp, a Snapdragon Gen 2 tavaly 4975 pontot kapott, tehát a 7400-as érték mindenképp figyelemre méltó.

Mint a Phone Arena megjegyzi: a legutóbbi pletykák szerint a Samsung a Galaxy S24-et és S24+-t ismét a saját, Exynos processzorával adja majd ki, és csak az Ultra variáns fogja megkapni a Snapdragon Gen 3-at.

Ez utóbbi a várakozások szerint egy 3,3 GHz-es Cortex-X4 főmag mellett három 3,15 GHz-es Cortex-A720 teljesítménymagot, még két 2,96 GHz-en ketyegő Cortex-A720-at és végezetül két, 2,27 GHz-es hatékonysági magot fog tartalmazni.

Ezzel szemben az Exynos 2400 egy 1+2+3+4-es konfigurációban egy 3,19GHz-es Cortex-X4 főmagot, két Cortex-A720-at teljesítménymagot 2,9 GHz-en és hármat 2,6 GHz-en, valamint négy Cortex-A520 hatékonysági magot fog kapni 1,95 GHz-es órajelen.

Ha így lesz, mindkét processzor elképesztő teljesítményt hozhat – a Qualcomm megoldása, mint már említettük, októberben várható, de a Samsungé is ekkortájt mutatkozhat be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG