Vissza a múltba: Belgrád bombázására szólította fel a NATO-szövetséget egy osztrák közgazdász

Vissza a múltba: Belgrád bombázására szólította fel a NATO-szövetséget egy osztrák közgazdász

Gunther Fehlinger osztrák közgazdász és közösségi médiaszemélyiség, aki magát a NATO bővítési bizottság európai alapítójának jellemzi, felszólította a NATO-erőket, hogy “bombázzák le Belgrádot most”, miután a koszovói biztonságiak halálos lövöldözésbe keveredtek ismeretlen támadókkal a szerb határ közelében – számolt be az Oroszhírek.

A koszovói rendőrség vasárnap közölte, hogy a Banjska falu egyik kolostoránál lezajlott tűzharc során három férfit megöltek, hat másikat pedig letartóztattak. A fegyveresek a rendőrség szerint a kora reggeli órákban érkeztek a faluba, és jelöletlen teherautókkal blokád alá vettek egy hidat, majd legalább két rendőrre rálőttek, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe – írták.

Fehlinger, aki a közösségi médiában magát “a NATO-bővítéssel foglalkozó európai bizottság alapítójaként jellemzi [Koszovó, Ukrajna, Örményország, Ausztria, [és] Moldova számára]”, Belgrádot és Moszkvát vádolta az incidens megrendezésével – írták.

„[A] szerb háború Koszovó ellen Banjskában kezdődött” – írta az X-en (korábban Twitter). “Ahogy egész évben figyelmeztettem, Oroszország és Szerbia [egy] déli frontot akar – most már ott van!”.

„Felszólítom [a] NATO-t, hogy azonnal készítse elő a Szerbia elleni beavatkozást” – folytatta, majd befejezésül: “bombázzátok Belgrádot most!”

Írta a Magyar Hírlap