Az oroszok az ukrán energiahálózatot támadják

Az oroszok az ukrán energiahálózatot támadják

A Kijev és a megye ellen csütörtökön végrehajtott orosz rakétatámadás károkat okozott az energetikai hálózatokban, és több ezer ember áram nélkül maradt – jelentette ki Dmitro Szaharuk, a DTEK energetikai holding ügyvezető igazgatója egy televíziós műsorban. 

A jelentés szerint Szaharuk az ukrán televízió non-stop háborús műsorában megerősítette, hogy a csütörtöki ellenséges támadás során áramszünet volt Kijevben és a hozzá tartozó megyében. „Igen. A hálózatok megsérültek Kijevben és Kijev megyében. Az utóbbiban körülbelül 3000 fogyasztó maradt áram nélkül. Kijevben körülbelül ezer. Egy órán belül helyreállítottuk a fogyasztók áramellátását, majd a nap folyamán elhárítottuk a károkat” – tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató feltételezte, hogy az oroszok elkezdték az Ukrajna energiaszektora elleni támadásokat, akárcsak tavaly ősszel és télen. Nem zárta ki, hogy a támadások megismétlődnek. „Sőt, már most egyértelmű, hogy tényleg elkezdték. Tényleg az infrastruktúrát célozzák meg. És szerintem ezt a jövőben is megteszik” – vélekedett Dmitro Szaharuk.

Írta a Magyar Hírlap