Itthon: Beteg férfitól akart kicsalni több tízmilliót egy nő

Itthon: Beteg férfitól akart kicsalni több tízmilliót egy nő

A nő eltartási szerződést kötött az idős férfival, de nem tette meg, amit ígért, végül a férfi testvére perelte be.

Egy szellemi hanyatlásban szenvedő férfi bizalmába férkőzött egy nő, visszaélve az állapotával eltartási szerződést íratott alá vele és több tízmilliós vagyont akart kicsalni tőle – olvasható az ügyészség közleményében.

A nő 2020 szeptemberében ismerkedett meg egy budapesti büfénél a férfival, akiről kiderítette, hiába volt elhanyagolt kinézetű, jelentős vagyonnal rendelkezett. Több mint nyolcvanmillió forintot érő budapesti lakása volt, valamint jelentős készpénzmegtakarítása és rendszeres nyugdíja.

A nő aláíratott vele egy eltartási szerződést, ami szerint tízmillió forint és havi életjáradék fejében a férfi átruházza a budapesti lakásrészének tulajdonjogát. A nő nem fizette ki a pénzt, de a szerződést már pár napon belül benyújtotta a földhivatalnak.

A férfi testvére tudomást szerzett a nő tervéről, ami után egyből beperelte. A Dabasi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett család bűntette miatt emelt vádat.

HVG