35 éve hunyt el az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott magyar autóversenyző

35 éve hunyt el az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott magyar autóversenyző

A budapesti születésű versenyzőről hamar látszott, hogy komoly tehetség rejlik benne, hiszen 1980-ban és 1981-ben magyar bajnok tudott lenni gokartban, majd ezek után már a formaautók felé vette az irányt, ahol szintén sorra nyerte a címeket.

Ezt követően aztán 1986-ban már az első idényében behúzta az osztrák Formula Fordot, a következő szezont pedig a német F3-as bajnokságban kezdte, ahol szintén voltak biztató eredményei.

Élete legnagyobb lehetőségét 1987-ben kapta meg, hiszen a Magyar Nagydíj hétvégéje során alkalma nyílt tesztelni a Zakspeed Forma–1-es autóját. Ezzel pedig ő lett az első magyar pilóta, aki királykategóriás gépet vezethetett, és sok szakértő szerint jó esélye volt arra, hogy egy nap ténylegesen is a mezőny tagja legyen.

Az álmait sajnos azonban már sosem teljesíthette be, mivel 1988-ban az F3-as szezon norisringi fordulójának egyik edzésén elfolyt a fékfolyadék az autójából, ami miatt nem tudta lelassítani a 200 km/h-val száguldó autóját, így komoly erővel a gumifalnak, majd a szalagkorlátnak csapódott.

A baleset során olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy az életét már nem tudták megmenteni. Emiatt tehát sosem tudtuk meg, mi lett volna, ha, az viszont biztos, hogy a magyar és a nemzetközi autósport is egy nagyszerű versenyzővel lett szegényebb aznap. Nyugodjon békében!

Szerencsére tehetséges magyar pilótákból azért manapság sincs hiány, hisz Kiss Norbi továbbra is tarol a Kamion EB-n.

Motorsport