„Különös kihívásról” beszélt a Hungaroring vezérigazgatója

„Különös kihívásról” beszélt a Hungaroring vezérigazgatója

A Hungaroring jelenlegi szerződése 2027-ig érvényes a Forma-1-gyel, viszont jó esély van arra, hogy 2032-ig hosszabbítani fog a magyar versenypálya a száguldó cirkusszal.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt az Infostartnak nyilatkozott arról, hogy már túl vannak a szerződéshosszabbítás újratárgyalásán, és reményei szerint már a Magyar Nagydíj alkalmával aláírják a hosszabbítást.

Még több F1 hír:

Gyulay hozzátette, különös kihívás, hogy úgy vezényeljék le minden évben a futamokat, hogy ne érződjön semmi abból, hogy a pálya átépítés alatt áll: a paddockot ki fogják szélesíteni, a főlelátót pedig átépítik, és mindkét munkálat akár 3 évet is igénybe vehet.

A Forma-1-ben egyre több az Európán kívüli futam, Gyulay szerint hosszú távon 6 európai helyszín maradhat a versenynaptárban, amiben reméli, Ausztria és Magyarország is benne lesz – Ausztria nemrég 2030-ig biztosította helyét a naptárban.

A Hungaroring nemrég egy közleményben tudatta, hogy megállapodást kötöttek a MÁV-VOLÁN-csoporttal, így vonattal, HÉV-vel és busszal is ki lehet jutni a Magyar Nagydíjra.

Motorsport