Orbán Viktor zárt ajtók mögött beszél majd Esztergomban

Orbán Viktor zárt ajtók mögött beszél majd Esztergomban

Idén is megtartja a Fidesz kihelyezett frakcióülését, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is eligazítja majd a megjelent képviselőket. Az eseményre a Esztergomban a Grand Hotelben kerül majd sor zárt körben. Lapunk információi szerint várhatóan szó esik majd nemcsak a közelgő EP- és önkormányzati választásról, de a svéd NATO-csatlakozás kérdése is napirenden lesz. 

Objektum doboz

A svéd csatlakozás kérdése nagy port kavart az elmúlt héten, miután nemrég megjelent egy svéd „oktatófilm”, ami lényegét tekintve hazánkat és a kormányt támadja, ehhez pedig segítségül hívja Gulyás Mártont, de Judith Sargentini is kifejti véleményét a magyar demokrácia helyzetéről. 

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté ennek kapcsán egyébként a Magyar Nemzet kérdésére elárulta, a kétnapos frakcióülésen le fogják vetíteni a svéd iskolásoknak készült filmet. 

Orbán egyébként hagyományosan a vacsora után szokta eligazítani a képviselőket, ami ellentétben a jobboldal nagy eseményeivel – mint például a Trazit Fesztivál vagy a Kötcse – általában sokkal konkrétabb eligazításokat és cselekvési terveket vázol fel. 

A Demográfiai csúcson például már utalt rá a miniszterelnök, hogy a jövőben a háromgyerekes anyák szja-mentességet élvezhetnek majd, de feltehetőleg a frakcióülésen kerül majd megvitatásra a családtámogatási rendszerek kibővítésének módja és üteme is. 

Írta a Magyar Hírlap