Kettős jubileumot ünnepelnek idén ősszel a szombathelyi AGORA Savariában

Kettős jubileumot ünnepelnek idén ősszel a szombathelyi AGORA Savariában

MH/MTI
2023. szeptember 20. szerda. 18:19

Az AGORA Savaria Filmszínházban szombat délután mozitörténeti kiállítás nyílik. Vasárnap délelőtt mesefilmeket, délután helyi filmhíradókat vetítenek, este pedig Reisz Gábor Magyarázat mindenre című, a velencei filmfesztiválon is díjazott alkotásának premier előtti, közönségtalálkozóval egybekötött vetítését láthatják az érdeklődők.

Szeptember 30-án az AGORA Művelődési és Sportház 60. születésnapján olyan egyesületek, csoportok lépnek színpadra, amelyek valaha otthonuknak tekintették az épületet. Széles a paletta, hiszen a néptánctól és a népzenétől kezdve a társastáncig, a fúvós- és kórusmuzsikától az elektronikus zenéig, a színházi produkcióktól a slam poetryig bezárólag sokféle műfaj szerepel a repertoárban – írták a programajánlóban.

A szeptember 30-án 18 órakor kezdődő jubileumi gálaműsorban fellépő helyi vagy elszármazott művészek mellett Varga Viktor is zenél, végül pedig DJ-k veszik át a nagyszínpadot: Szombathely legendás lemezlovasára, a nemrégiben elhunyt Neczpál Györgyre DJ-maratonnal emlékeznek pályatársai és fiatal feltörekvő kollégái.

Az ősz során az MSH-ban két alkalommal is fellép Pintér Béla és Társulata, októberben az Anyaszemefénye, novemberben pedig Az Imádkozó című darabbal érkeznek Szombathelyre.

Az MSH őszi és téli koncertkínálatában szerepel Zorán, a Leander Kills, Geszti Péter és csapata, Janza Kata és vendégei, a BSW, Rúzsa Magdi, Varga Miklós, Curtis, az Edda, de lesz Omega- és Cserháti Zsuzsa-emlékkoncert, gospelkoncert és rockkarácsonyt is tartanak.

Írta a Magyar Hírlap