Kult: Megvan, mikor jelenik meg az új Harry Potter-könyv

Kult: Megvan, mikor jelenik meg az új Harry Potter-könyv

A Varázsalmanach, avagy „az első hivatalos mágia-kézikönyv” megjelenésekor egy kvízzel egybekötött könyvbemutatót is tartanak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új Harry Potter-könyvet adnak ki Varázsalmanach címmel, amely a világ számos országában egyszerre jelenik meg. Már a magyar dátum is megvan: a könyv október 10-én kerül a könyvesboltok polcaira.

A kiadó azt írja a könyvről: a Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia-kézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

© Animus Kiadó

A könyv hivatalos bemutatóját október 10-én, kedden 17 órakor tartják a Libri Allee Könyvesboltban, kvízzel és meglepetésajándékokkal. Az eseményen jelen lesz az összes Harry Potter-könyv fordítója, Tóth Tamás Boldizsár is.

J. K. Rowling hétrészes könyvsorozata már több mint 600 millió eladott példánynál tart szerte a világban. Ahogy a kiadó emlékeztet, bár a Harry Potter és Voldemort hét éven át tartó párharcát bemutató könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó regénnyel, a varázsvilág évről évre bővül, legyen szó filmekről, színdarabról vagy éppen videójátékról. Az első kiadások óta számos díszkötéses verzió is napvilágot látott, sőt, a regények illusztrált példányai is megvásárolhatók – jelenleg az első öt rész, a hatodikkal jelenleg is dolgozik az illusztrátor.

© Animus Kiadó

A most érkező Varázsalmanach egy kétszáz oldalas enciklopédia lesz, amelynek minden oldala illusztrált. A könyv Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg. Azonban mélyen a zsebbe kell majd nyúlni érte: az eredeti ára 20 ezer forint lesz, bár a webshopok kedvezményei ezen még jelentősen csökkenthetnek.

HVG