Gólszüret volt Rómában: hetet lőttek a Farkasok az Empolinak

Gólszüret volt Rómában: hetet lőttek a Farkasok az Empolinak

A Jose Mourinho irányította Roma két vereséggel és egy döntetlennel kezdte az új bajnoki szezont. A negyedik fordulóban a fővárosi együttes a nagyon gyenge formában lévő Empolit fogadta. Az argentin Dybala már a második perceben büntetőből megszerezte a vezetést, a mérkőzés végén pedig a nyáron a Chelsea-től kölcsönbe érkező Romelu Lukaku első gólját ünnepelhette új csapatában.

A Roma győzelmével a 18. helyről a tizedikre lépett előre a tabellán,  2006 óta először szerzett hét gólt olasz bajnokin, akkor a Catania ellen nyert 7–0-ra. Az Empolival pedig most először fordult elő, hogy ötnél több gólt kapott Serie A-s meccsen.

Egyetlen olasz csapat sem nyert hét gólnál nagyobb előnnyel azóta, hogy a Juventus 1961 áprilisában hazai pályán 9–1-re legyőzte az Inter Milant.

Az Európa Konferencia Liga csoportkörében a Ferencvárossal egy csoportban szereplő Fiorentina a 20. percben hátrányba került, de a szünetre Giacomo Bonaventura lövésével és Lucas Martínez fejesével fordított az Atalanta ellen. A második félidőben Lookman ugyan kiegyenlített (2–2), de Kouamé az 76. perben megszerezte a győztes gólt.

A firenzei csapat két győzelemmel, egy-egy döntetlennel és verséggel hetedik a tabellán.

Az Európa Konferencia Liga előző kiírásában döntős firenzei csapat október 5-én fogadja az FTC-t a főtáblás küzdelmek második fordulójában.

Serie A, 4. forduló: Roma–Empoli 7–0 (Dybala 2., 55. – az elsőt 11-esből, Renato Sanches 8., Grassi 35. – öngól, Cristante 79., Lukaku 82., Mancini 86.) Fiorentina–Atalanta 3–2 (Bonaventura 35., Lucas Martínez 45., Kouamé 76., ill. Koopmeiners 20., Lookman 53.)

Írta a Magyar Hírlap