Orosz légicsapások érték Herszont, többen meghaltak

Orosz légicsapások érték Herszont, többen meghaltak

MH/MTI
2023. szeptember 18. hétfő. 13:26

Olekszandt Prokugyin hozzátette, hogy reggel dróntámadás érte Beril várost, ahol négyen megsebesültek egy buszmegálló közelében történt robbanásban.

Hanna Maljar, az ukrán védelmi miniszter helyettese hétfőn azt közölte, hogy a keleti fronton újabb területeket sikerült visszafoglalni az ukrán erőknek, az utóbbi hetekben két négyzetkilométert vontak újra az ellenőrzésük alá Bahmut környékén. A májusban orosz kézre került Bahmuttól délre két települést foglaltak vissza az ukrán katonák – erősítette meg.

Az ellentámadás kezdete óta összesen már 51 négyzetkilométer került vissza ukrán ellenőrzés alá Bahmut körül. Avgyijivka és Marjinka településeken továbbra is harcok folynak az orosz támadások visszaverésére.

A kijevi közlés szerint a déli fronton is értek el sikereket az ukrán csapatok: múlt héten több mint 5 négyzetkilométert foglaltak vissza. A három hónapja indított ellentámadás kezdete óta délen már több mint 260 négyzetkilométer került vissza ukrán kézre.

Az ukrán vezérkar hétfő reggel a Facebookon közölte: folytatják az ellentámadást a nemrég visszafoglalt kelet-ukrajnai Kliscsijivka település körül is.

Hozzátették, hogy hétfőre virradóra az ukrán légvédelem 18 orosz drónt és 17 rakétát lőtt le a Dnyipropetrovszki, Poltavai és Hmelnickiji terület fölött.

Írta a Magyar Hírlap