Rossz formában fogadják Mbappéék a Dortmundot a Bajnokok Ligájában

Rossz formában fogadják Mbappéék a Dortmundot a Bajnokok Ligájában

SM/MTI
2023. szeptember 18. hétfő. 12:30

A Dortmund készülhet kedvezőbb előjelekkel a találkozóra, mivel négy fordulót követően még veretlen a Bundesligában, legutóbb, szombaton pedig a Sallai Rolanddal felálló Freiburg otthonában diadalmaskodott 4–2-re.
A PSG az új edző, Luis Enrique irányításával egyelőre bukdácsol a Ligue 1-ben, öt forduló alatt csak két győzelmet aratott, ráadásul péntek este hazai környezetben 3–2-re kikapott a Nizzától.    

A két csapat legutóbb a BL 2019/20-as kiírásának nyolcaddöntőjében találkozott egymással. A németek akkor az első felvonást az azóta már a Manchester Cityt erősítő norvég Erling Haaland duplájának köszönhetően 2–1-re nyerték, de a franciák a visszavágón 2–0-ra diadalmaskodtak, így továbbjutottak, és egészen a döntőig meneteltek, ahol végül a Bayern Münchennel szemben elbuktak.
A francia bajnok a legutóbbi 69 hazai európai kupamérkőzéséből csak hetet veszített el, ezek közül ötöt az előző 19 fellépésén.
A Dortmund főként hazai pályán erős a nemzetközi kupaporondon, legutóbbi 29 idegenbeli mérkőzéséből nyolcat nyert meg hat döntetlen és 15 vereség mellett. A párizsi találkozót 21 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

A csoportkör magyar érdekeltségű csapata, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig a svájci Young Boys vendége lesz. Térdsérülése miatt utóbbi játékos biztosan nem léphet pályára, míg az ugyancsak térdsérülésből felépült válogatott kapus az Augsburg ellen 3–0-ra megnyert szombati bajnoki mérkőzésen csaknem egy év után először volt kerettag.
A címvédő Manchester City a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1990/91-es győztesét, a szerb Crvena zvezdát fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
E csoport: Feyenoord (holland)-Celtic Glasgow (skót) 21.00
SS Lazio (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00
F csoport: AC Milan (olasz)-Newcastle United (angol) 18.45 (Sport 1)
Paris Saint-Germain (francia)-Borussia Dortmund (német) 21.00 (M4 Sport)
G csoport: Young Boys (svájci)-RB Leipzig (német) 18.45
Manchester City (angol)-Crvena zvezda (szerb) 21.00 (Sport 1)
H csoport: FC Barcelona (spanyol)-Royal Antwerp (belga) 21.00 (Sport 2)
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál), Hamburg 21.00

Írta a Magyar Hírlap