Elon Musk nem kímélte Ukrajnát

Elon Musk nem kímélte Ukrajnát

Oly sok halál, oly kevésért – összegezte az ukrán ellentámadás sikertelenségét Elon Musk X-bejegyzésében. Az amerikai–dél-afrikai milliárdos egy korábbi bejegyzésre reagálva válaszolt, amely a nyár elején kezdetét vevő és még most is tartó ellenoffenzíva kudarcaira hívta fel a figyelmet – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Az eredeti poszt szerzője, David Sacks még június 19-én írt arról, hogy az ellentámadás nem éri el egyik eredetileg kitűzött célját sem, azaz nem sikerül visszaszerezni nagyobb területeket, valamint a béketárgyalásokhoz sem kerülnek közelebb a felek. Sacks azóta folyamatosan frissíti bejegyzését a témához kapcsolódó cikkekkel, hírekkel, legújabb posztjában egy térképet osztott meg a következő szöveggel: 

– A sokat hangoztatott ellentámadás területi nyereségei olyan elenyészőek, hogy alig látszanak a térképen.

Az elmúlt időszakban Musk újfent az ukránok célkeresztjébe került, miután életrajzi könyvéből kiderült, hogy a Starlink hálózat lekapcsolásával megakadályozott egy ukrán támadást az orosz hadiflotta ellen. Saját elmondása szerint ezt azért tette, hogy megmentse a világot egy atomháborútól, ugyanis szerinte Moszkva nukleáris fegyverekhez nyúlt volna egy ilyen csapás esetén – emlékeztetett a portál.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap