Élet+Stílus: Hatalmas tornádó söpört végig Milánón – videó

Élet+Stílus: Hatalmas tornádó söpört végig Milánón – videó

Fákat csavart ki, és háztetőket bontott meg az Észak-Olaszországban végigsöprő forgószél. Előző nap hatalmas, rekordméretű jég hullott.

Napok óta tombolnak viharok Olaszország északi részén, csütörtökön az emberi tenyérnél is nagyobb jég hullott az égből Treviso környékén: a 15 centiméteres átmérőjű jég akár rekordméretű is lehet az OMSZ szerint.

Pénteken viszont ennél is brutálisabb jelenség történt Észak-Olaszországban: a katasztrófafilmeket idéző tornádó söpört végig Milánón, amelyről ijesztő videó is készült.

A The Sun szerint délelőtt 11 óra körül söpört végig az olasz nagyvároson a forgószél, amely nagy pusztítással tarolta le Gessate és Cernusco sul Naviglio településeket: fákat csavart ki és megrongálta az épületek tetejét is.

Az erős forgószelet heves esőzés is kísérte, amely több települést is elárasztott, összesen 110 hívás érkezett a tűzoltókhoz a tomboló időjárás miatt.

A lap szerint egy furgont a csatornába sodort a hömpölygő víz Bubbiano településén, míg Cinisello Balsamóban rádőlt egy fa az egyik autóra. Mindkét sofőr megúszta sérülés nélkül.

HVG