Bundesliga: egy év után távozna az RB Leipzigtől az észak-macedón középpályás! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint egy év után távozna a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig csapatától az észak-macedón középpályás, Eljif Elmas.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A német csapatokat érintő átigazolásokkal kapcsolatban jól értesült Florian Plettenberg szerint egy évet követően távozni szeretne az RB Leipzig csapatától Eljif Elmas. Az észak-macedón játékos 2024 januárjában érkezett a Napoli csapatától, ahonnan a kevés játéklehetőség miatt távozott. A német gárda 24 millió eurót fizetett a Napolinak Elmas játékjogáért, ám úgy tűnik, hogy ez a jelentős összeg nem fog megtérülni. A 25 éves futballista ugyanis csak elvétve kapott játékperceket Marco Rosétól, az előző idény második felében ugyanis 274, a mostani szezonban pedig mindössze 7 percet tölthetett a pályán a Leipzig mezében. A hírek szerint Elmas nincs is megelégedve a helyzetével, aki iránt a nyáron már érdeklődött az Atalanta együttese, de akkor még a maradás mellett döntött a játékos, azonban, ha nem változik a helyzete a Leipzignél, akkor télen elhagyná a csapatot.

Eljif Elmas az RB Leipzig színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 17 mérkőzésen lépett pályára. Szerződése 2028 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 15 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub