PL: a Sevilla védőjét igazolná le télen a Liverpool! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttese a tél folyamán a Sevilla védőjével, Loic Badéval erősítené meg a keretét.

(Photo by DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

Spanyol és angol sajtóértesülések szerint a Liverpool gárdája a tél folyamán mindenképp igazolni szeretne egy középhátvédet. A hírek alapján erre a célra a “Vörösök”” legfőbb kiszemeltje nem más, mint a Sevillában futballozó Loic Badé. A francia védő 2023 januárjában először kölcsönbe érkezett a Sevillához, akik fél évvel később végleg megvásárolták őt a Stade Rennais csapatától. A 24 éves játékos azóta kulcsjátékossá nőtte ki magát a spanyol klub színeiben, teljesítményével pedig több sztárcsapat figyelmét is felhívta magára. A beszámolók alapján a Liverpool érdeklődése már olyannyira konkrét, hogy a felek már az átigazolási díjat illetően is megállapodtak, ami a hírek szerint 25 millió euró körüli összeg lesz. A “Vörösök” a francia középhátvéd megszerzésével Virgil van Dijk hosszú távú pótlását szeretnék megoldani, amire akár igen rövid időn belül sor kerülhet, hiszen a holland klasszis szerződése az idény végén fog lejárni a csapatnál.

Loic Badé a Sevilla színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 67 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólig és 1 gólpasszig jutott. Szerződése 2029 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 20 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub