Edzőváltás: a szerb legenda ülhet le a Mladost kispadjára

2024 október 16.

A rossz szezonrajt miatt, edzőt vált a Mladost Zágreb.

Fotó: Derecsényi István LEN / archív

A Bajnokok Ligája selejtezős búcsú és a rossz Eurokupa- (a Szolnoktól is kikapott a csapat), valamint a Regionális Ligában való fiaskó megpecsételt Damir Vincek vezetőedző sorsát a Mladost Zágreb kispadján.

A klub közösségi oldalán az áll, hogy átmenetileg a másodedzőt Hrojve Hrestakot bízta meg a csapat irányításával, azonban Igor Milanovics már megerősítette a szerb Sportklubnak, hogy ő érkezhet a Mladost kispadjára hosszabb távon.

A szerb szakember legutóbb a 2022-2023-as szezonban az Olympiakosz kispadján ül. Előtte egy-egy idényen át a Crvena Zvezda és a Novi Beográd együttesét trenírozta.

Az 58 éves tréner játékosként kétszer nyert olimpiát (1984, 1988) és világbajnokságot (1986, 1991) még a Jugoszláv válogatottal, de Eb-győztes (1991) és Világkupa sikert (1989) is elért. Többek között, 2006-ban beválasztották a Hall of Fame-be (Hírességek Csarnoka). Figyelemreméltó, hogy a szakember a Partizánnal és a Pro Reccoval is nyert Euroligát illetve BL-t.

A holnapi napon valószínűsíthetően még a megbízott tréner Hrovje Hrestak irányítja a csapatot a Pro Recco elleni Eurokupa 2. fordulójában.