A hetedik Eger Kupa ebben az évben is nagy siker volt

Az Eger Kupára közvetlenül az U12-es és serdülő magyar bajnokságot követően került sor október 4. és 6. között, amelyet a verseny fő szervezője, Dorkó Péter értékelt a sikeres eseményt követően.

Minden korcsoport részt vehetett az Eger Kupán, amely ebben az évben is nemzetközi lett, nemcsak a magyar klubok versenyeztek az aranyérmekért, de Románia, Szlovákia, Moldova és Svédország is erős csapattal szerepelt Magyarországon.

A versenyre hetedik alkalommal került sor, a Bornemissza emlékverseny mellett a másik nagy egri eseménynek számít minden esztendőben. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, az Észak-magyarországi ökölvívó régió, valamint az Egri Városi Sportiskola közös rendezvénye az Eger Kupa, amely nagy népszerűségnek örvend sokak között.

Az ifjúságiak számára még korosztályos világbajnokságot rendeznek, és az Eger Kupa remekül szolgálta a felkészülést. A felnőtt hölgyek között Lakotár Hanna magabiztos győzelemmel tért vissza, román ellenfele nem tudott mit kezdeni a technikás bokszával.

„Az U12-es, valamint a serdülő magyar bajnokságot követően nagyon sok klub érkezett meg az Eger Kupára. Szlovák, svéd, moldovai és román versenyzők is szerepeltek az eseményen, amely így ezúttal is nemzetközi volt.

A svéd és a moldovai ökölvívók az ifjúsági világbajnokságra készülnek, erős csapattal tették tiszteletüket Egerben. A román ökölvívók között több Eb-érmes volt, a junior Eb idei 52 kilós aranyérmese, valamint felnőtt női bajnokuk is részt vett az eseményen. A mi ifjúsági csapatunk felkészülését is segítettük az eseménnyel, amelyre majd Budvában kerül sor október 21-től. A három különálló versenynapon minden indulónak több mérkőzése volt, és úgy érzem, hogy mindenki elégedetten távozhatott.

A külföldiek visszajelzése pozitív volt, örömmel fognak visszatérni a következő esztendőben is Egerbe. A három versenynap 146 mérkőzése jelzi, hogy nagyon népszerű versenyen vagyunk túl.” – nyilatkozta Dorkó Péter az Eger Kupát követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség