Jürgen Klopp januártól ismét munkába áll – HIVATALOS

Megbízható német sajtóbeszámolók szerint eldőlt, hogy a Liverpooltól távozó német szakember hol és mikor vállal legközelebb feladatot…

(Photo by Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images)

Az első sajtóhírek megjelenése után röviddel a Red Bull bejelentette, hogy a legutóbb a Liverpoolnál dolgozó Jürgen Klopp lesz 2025. január 1-jétől csoport globális futball-igazgatója.

A német Sky Sports munkatársa, Florian Plettenberg információi szerint Klopp szerződésében szerepel egy olyan záradék, mely szerint távozhat, ha felkérik a német válogatott kapitányának.

A cégcsoport közleménye kitért rá, hogy Klopp nem vesz részt a klubok napi működésében, hanem arra összpontosít, hogy támogassa a Red Bull sportigazgatóit és előremozdítsa a Red Bull kiterjedt hálózatát, így felfedezve a legújabb tehetségeket, de Klopp feladata lesz az edzők képzése is.

A cégcsoporthoz tartozik a német RB Leipzig, az osztrák Red Bull Salzburg (ahol épp Klopp liverpooli segítője, Pepijn Ljinders lett nyáron a vezetőedző), az amerikai New York Red Bulls, vagy éppen a brazil Red Bull Bragantino, de az angol másodosztályú Leeds United, illetve a japán Omija Ardija is.

Bild szerint a 2014 és 2022 között Lipcsében dolgozó Oliver Minzlaff kérte fel Kloppot a munkára. A lap úgy tudja, hogy a szakember feladatai közé tartozhat, hogy átigazolásokról, edzőkről és klubfejlesztésekről is döntsön, de például adott esetben a Leipziget irányító Marco Roséval is eszmét cserélhet.

fociclub