Socca – Magyarország egyengetheti a sportág Európa Játékok projektjét

Újabb fontos sportdiplomáciai mérföldkő! A kispályás labdarúgás (socca) hazai szövetségét hatalmas megtiszteltetés érte. A nemzetközi szövetség (ISF) legutóbbi kongresszusán arról döntött, hogy Magyarország készítheti elő a sportág Európa Játékok-szereplését.

A socca egyre dinamikusabban fejlődő sportág, öt plusz egyes felállásban játsszák. Magyarországnak elévülhetetlen érdemei vannak a sportág fejlesztésében. Rendeztünk már világbajnokságot, és többek között a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség szervezésében volt a világon az első női nemzetközi torna is. Közben kimagasló munka folyik az utánpótlásban. Többek között ezt az eredménysort ismerte el az ISF az Európa Játékok projekt odaítélésével.

Csuhai Tibor szerint megtisztelő volt megkapni a feladatot. A hazai szövetség elnöke bízik abban, hogy Magyarország ebben a projektben is sikeres lesz.

„Sokat tettünk azért, hogy világszerte népszerű legyen a socca. Az Európa Játékok egy újabb fontos állomás lenne a sportág életében, a cél természetesen az, hogy minél hamarabb ott lehessünk az olimpia ’előszobájában’ – fogalmazott a sportvezető.