A veterán Cavani döntött a jövőjéről – sajtóhír

A Boca Juniors veterán uruguayi támadója eldöntötte, hogy hamarosan további egy évvel meghosszabbítja a naptári esztendő végén lejáró szerződését a csapatnál…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Boca Juniors veterán uruguayi támadója, Edinson Cavani meghozta a döntését, hogy hamarosan további egy évvel, 2025 év végéig meghosszabbítja szerződését a csapatával.

A 37 éves csatár tavaly nyár óta 43 mérkőzésen 20 gólt szerzett a patinás Buenos Aires-i együttes színeiben, mellyel azonban nagyobb sikert képtelen volt elérni. Cavani a folyamatban lévő argentin bajnoki kiírásban hét pályára lépés alatt kétszer volt eredményes, míg a Copa Sudamericanában hat találkozón öt góllal segítette csapata menetelését, a Boca azonban a nyolcaddöntőben tizenegyesrúgásokkal kiesett a Cruzeiro ellen.

A veterán támadó annak idején hazájában a Danubio csapatában nevelkedett, majd Európában először Olaszországban játszott a Palermo (2007-2010) és a Napoli (2010-2013) együtteseiben. Ezt követően emlékezetes éveket töltött el a Paris Saint-Germain játékosaként, mely színeiben 2013 és 2020 között kereken 200 találatot szállított. A párizsiaktól való távozását követően két szezont eltöltött a Manchester Unitednél, egyet pedig a Valenciánál.

Gastón Edul úgy tudja, hogy Cavani 72 órán belül aláírhatja az új szerződését az arany-kékeknél.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub