Egykori játékosa lehet a Boca Juniors új trénere – sajtóhír

Diego Martínez lemondása után a Boca Juniors gőzerővel keresi a csapat leendő vezetőedzőjét…

(Photo by Simon Barber/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Boca Juniors vezetősége tárgyalásokat kezdeményezett a mexikói Chivas Guadalajara együttesét irányító Fernando Gago kinevezése érdekében.

A 38 éves szakember korábban hazájában az Aldosivi és a Racing Club edzője volt, tavaly év végén nevezték ki a Chivas kispadjára. Gago irányításával a guadajarai gárda 37 mérkőzésből 17-et nyert meg 11 döntetlen és kilenc vereség mellett, az igazán nagy eredménnyel azonban mostanáig adós maradt.

A fiatal tréner 2021 októberétől két éven át vezette előző csapatát, amely a 2022-es Liga Profesionalban egy hajszállal maradt le a végső győzelemről és lett második, miközben megnyerte a “nemzetközi” Szuperkupát és a Trofeo de Campeonest a Boca Juniors legyőzésével.

Az egykori kiváló középpályás aktív játékosként a Boca Juniorsban nevelkedett, először 2004 és 2006 között, később pedig 2013-tól 2019-ig erősítette a csapatot. Gago európai légióskodása során a Real Madrid, az AS Roma és a Real Madrid alkalmazásában fordult meg.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub