A Fiorentina kölcsönadta argentin középpályását – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina kölcsönadta a tavaly nyáron nagy reményekkel igazolt argentin középpályását…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az Egyesült Arab Emirátusokbeli Al-Ain megerősítette, hogy a következő egy évre 7 millió dolláros vételi opcióval kölcsönvette a tehetséges argentin középpályás, Gino Infantino játékjogát a Fiorentinától.

A 22 éves sokoldalú középpályás hazájában a Rosário Central csapatában nevelkedett, ahol 2020 és 2023 között 74 mérkőzésen hat gólt szerzett az első csapat színeiben. Infantino a kezdeti kevés lehetőség után az utolsó másfél évben a Canalla alapembere volt, játékára több európai csapat is felfigyelt és végrehajtotta a szintlépést.

Az olasz csapat színeiben azonban mindvégig csak epizódszerephez jutott, Infantino a 2023-2024-es idényben összesen tétmeccsen jutott szóhoz a Fiornál. A Serie A előző kiírásában hat meccsen mindössze 91 percet töltött a pályán.

A klubvilágbajnokságra is kijutó Al-Ain soraiban az új igazolás az argentinok egykori világklasszis támadója, Hernán Crespo kezei alatt folytathatja tovább fejlődését.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub