Hosszabbított 17 éves tehetségével a Barcelona – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona csapata úgy döntött, hogy újra meghosszabbítja saját nevelésű játékosa, Marc Bernal szerződését.

 (Photo by Alvaro Medranda/Quality Sport Images/Getty Images)

A Barcelona középpályása, Marc Bernal meghosszabbította szerződését, amely 2029-ig köti őt a klubhoz. A 17 éves játékos tavaly nyáron 2026-ig szóló kontraktust írt alá, de a Barca most jobb feltételeket ajánlott a spanyol tinédzsernek, valamint lehetőséget egy további hároméves hosszabbításra, amely akkor lép életbe, amikor betölti a 20. életévét. Az új megállapodás egy 500 millió eurós kivásárlási záradékot is tartalmaz.

Bernal már kezdett helyet szerezni magának a Barcelona első csapatában, mielőtt augusztusban elülső keresztszalag (ACL) sérülést szenvedett volna. Szeptemberben műtéten esett át, és várhatóan 12 hónapig nem játszhat majd. A védekező középpályás a szezon első napján debütált a La Ligában, lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Valencia elleni 2-1-es győzelem során, majd az összes további három bajnoki mérkőzésen kezdő volt a sérüléséig.

A spanyol játékos csatlakozik Pau Victorhoz, Marc Casadóhoz, Pau Cubarsihoz, Alejandro Baldéhoz és Lamine Yamalhoz, akik mind szerződéshosszabbítást írtak alá a klubbal az elmúlt évben.

A Barcelona legközelebb kedden lép pályára a Bajnokok Ligájában a Young Boys ellen.

fociclub