PSA Budapest Open – A meglepetések versenye

Három angol és egy egyiptomi klasszis a legjobb négy között a PSA Budapest Openen.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint az Ormai László Csarnokban zajló világranglista-versenyen az elődöntők során egy angol házidöntő lesz, miután a Sáli Barnabást is legyőző Jonah Bryant (64. a világranglistán) Patrick Rooney (48.) ellen lép pályára. A másik ágon az egyiptomi Mohamed Abouelghar (44.) az angol Declan James-szel (49.) néz farkasszemet.

A budapesti esemény egyébként a meglepetések versenyének számít, hiszen a legjobb négybe az első négy kiemeltből senki nem jutott be. Declan James és Jonah Bryant már az első fordulóban pályára lépett, Abouelghar a 6., Rooney pedig a 7. kiemelt.

Kékesi Zsuzsanna, a hazai szövetség főtitkára szerint ezzel a versennyel az volt a céljuk, hogy jobban ráirányítsák a figyelmet az olimpiai státuszt kapó sportágra.

„Hatalmas felelősség és nagy megtiszteltetés egy ilyen rangos versenyt megrendezni. A szervező bizottság tagjainak nevében mondhatom, hogy sokat tettünk az elmúlt időszakban azért, hogy a sportág világklasszisait vendégül láthassa Budapest. Egyben nagy sportdiplomáciai kihívás is volt előkészíteni a PSA Budapest Opent, és külön öröm, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, Fürjes Balázs elfogadta az esemény fővédnöki felkérését” – mondta Kékesi Zsuzsanna.

A PSA Budapest Open csütörtökön zárul az Ormai László Csarnokban.