Szintet lépne a BVSC

2024 szeptember 24.

A Magyar Kupában és a bajnokságban is előrelépne a BVSC – hangzott le a klub sajtótájékoztatóján.

Fotó: bvsc vízilabda

„Aki folyamatosan figyelemmel kíséri a BVSC-nél folyó munkát, láthatja, hogy a tudatos építkezés jellemzi elsősorban klubunkat. Szeretünk komoly célokat megfogalmazni, de azt is fontosnak tartjuk, hogy racionális keretek között maradjunk. A vízilabda szakosztály mindig is a BVSC egyik zászlóshajója volt és ezért is nagy öröm, hogy a Manna ABC névadószponzorként és így természetesen anyagilag is hozzájárul a klub működéséhez. Reméljük, hogy ezzel is segíthetjük azt, hogy elérjék csapataink a kitűzött célokat” – mondta Szatmáry Kristóf a BVSC elnöke.

A férfiak csapat vezetőedzője, Varga Dániel hangsúlyozta: „A BL-nek megvolt a varázsa, nem kellett senkinek extra motiváció. Élveztük, hogy jól játszottunk papíron nálunk erősebb csapatok ellen. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. Az eddigi meccseink pozitívak és hasznosak voltak” – szögezte le Varga Dániel vezetőedző. Hozzátette, a továbbjutás a céljuk az Eurokupa selejtezőjéből, szeretnék az első két meccsen, vagyis a Pro Recco elleni találkozó előtt kiharcolni a főtáblára kerülést.

A női csapatot irányító Stieber Mercedes Magyar Kupa selejtezőről elmondta, nagyon motiváltak voltak a lányok és szerették volna megmutatni azt, amit az edzéseken elsajátítottak. Természetesen voltak még hibáink, de előrébb tartunk, mint ahogy terveztem – szögezte le.

Öten csatlakoztak a női csapathoz: Dömsödi Dalma, Pőcze Panna, Petik Panna, Tóth Frida és Gresó Luca. Stieber szerint a centerjátékuk erősebb lesz, ezért több gólt vár a csapatától, valamint stabilabb védekezést a tavalyinál.

Az eseményen azt is bejelentették, hogy a klub felnőtt csapatai BVSC-Manna ABC néven szerepelnek az idei kiírásokban.

Az Eurokupa-selejtező programja:

Péntek:

18:00 BVSC-Manna ABC–CN Terrassa

20:00 Recco Waterpolo–VK Primorje Erste Bank

Szombat:

18:00 BVSC-Manna ABC–VK Primorje Erste Bank

20:00 CN Terrassa–Recco Waterpolo

Vasárnap:

10:00 VK Primorje Erste Bank–CN Terrassa

12:00 BVSC-Manna ABC–Recco Waterpolo

(BVSC vízilabda-vizipolo.hu)