Eleven ősz + Galéria

Eleven ősz + Galéria

MH/MTI
2023. szeptember 16. szombat. 22:33

A Medencebag Re+concept újrahasznosító workshopján reklámmolinóból lehetett táskákat készíteni, hintalovat lehetett varrni a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál, a BBB KultPontban sütifestő kézműves foglalkozás, a Fári Galériában könyvjelzőkészítés, a VISU slowdesignnál pedig pecsétkészítésre várták az érdeklődőket.

Az Este11 színpadán, a Feneketlen tónál gyermekprogramok, akusztikus koncertek várták az érdeklődőket, de jóga óra és slam poetry előadás is volt. A Figaro Bűvészbolt előtt bűvészmutatványokkal készültek, a K.A.S. Galériában pedig családi agyagozóworkshopot tartottak.

A Kornél Kávézóban önismerettel, érzelmi neveléssel és mentális jóléttel foglalkozó szakemberek és civil érdeklődők beszélgetésére is sor került, Szirmok és szárnyak a városban címmel utcainstalláció épült a Bor és Kézműves Üzlet előtt, az ArtMasters élményfestésén a kora őszi erdőt festhették meg a vállalkozó szelleműek, a BBB KultPontban pedig meg lehetett ismerkedni az ősszel gyűjthető, vagy a balkonon termeszthető gyógynövényekkel és gyógyhatásukkal.

Halmai Edinával nemez-, illetve bőrkarkötőt lehetett alkotni, a Zemse Stúdióban ékszert lehetett készíteni, az Autistic Art Galéria pedig aszfalt- és homlokzatfestésre várta a közönséget, de közös filmforgatást is szerveztek a Gárdonyi téren a Kameraszínház vezetésével.

Bárki megépítheti az első makettjét a Magyar Makettezők Egyesületénél, a gyerekek a kedvenc mesehősük őszi albumát készíthették el a Pagony Könyvesboltban, vagy sün családot agyagból a K.A.S. Galériában. A Me&Mitzi workshopján hajpántot varrtak a KultPontban, a Defo Laborban Színjátszó foglalkozást tartottak fiataloknak, a Feneketlen-tónál pedig Eleven Szenior Örömtáncklubot rendeztek.

Az Ultramarinos Martínez étteremben spanyol gitárzene-koncert, a Feneketlen tónál Wave of Sound előadásra várták a közönséget, a Team Gusto Cubano pedig salsa produkcióval lépett fel a Szent Gellért téren.

Az 1 művész 1 porta projekt keretében számos művész alkotásaival találkozhattunk a köztereken, vagy a helyszínek kirakatában, például a Szent Gellért téren Újbudai Zeg-Zug címmel készül el Kele Juci képzőművész legújabb interaktív közösségi installációja is, amely a kedvenc városi értékére hívta fel a figyelmet.

ELEVEN Ősz a Bartók Béla Boulevard-on

ELEVEN Ősz a Bartók Béla Boulevard-on

Fotó: MH/Török Péter

Az Eleven Őszre ismét megjelent az Eleven Magazin, amelyben a környéket bemutató cikkek, a helyi művészekkel készített interjúk olvashatók, mellékleteként pedig a rendezvény teljes programját is tartalmazza.
 

Írta a Magyar Hírlap