Átigazolás: megerősítette a Vasas utánpótlását

2024 augusztus 18.

A nyártól a gyermek és az egész Vasas utánpótlás munkáját Derekas Szilárd segíti.

Fotó: vasassc.hu

A honi vízilabdaéletben egy jólcsengő név, Derekas Szilárd csatlakozott a Vasashoz. A szakember a klub honlapján elmondta:

Régóta szerettem volna a kisebb korosztályokkal foglalkozni, és a Vasasnál adódott most erre lehetőségem. Remek helyre kerültem, hiszen Földi László koordinálása mellett és a két Ildi néninek köszönhetően (Szedlmayer Ildikó és Kuna Ildikó – a szerk.) a klub már évek óta foglalkozik a legkisebbekkel is, mi pedig most ebbe a rendszerbe csatlakoztunk be Bane Mitroviccsal együtt. Nagyon fontos az alulról építkezés, hogy a gyerekek megfelelő képzést kapjanak, mire elérnek az országos gyerekkorosztályig. Hosszú távon ez lehet a záloga annak, hogy minőségi, saját nevelésű játékosai legyenek a Vasas felnőtt csapatának. A feladatunk az, hogy a kollégákkal együtt letegyük a biztos alapokat, amire aztán mindenki tud építkezni a későbbiekben

– mondta Derekas Szilárd a vasassc.hu-nak.

A Vasas utánpótlásában több, kisebb-nagyobb változás is van, az egyik, hogy Braniszlav Mitrovics is elkezdett egy korosztállyal foglalkozni.