Brazil középpályást igazolt Oroszországból a Ferencváros – HIVATALOS

A Ferencváros a hétfői napon nyilvánosságra hozta a harmadik nyáron igazolt játékosát…

(Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy a magyar bajnoki címvédő szerződtette az orosz élvonalbeli Krasznodar brazil támadó középpályását, Kady Borges-t.

A 28 éves középpályás szülővárosában a Coritiba csapatában kezdte pályafutását, majd 2019-től az európai kontinensen focizott, Portugáliában az Estoril és a Villafranquense labdarúgója volt. Később megfordult az azeri Qarabagban is, mielőtt az előző másfél szezont Oroszországban töltötte volna.

Borges a 2023-2024-es idény során 26 orosz első osztályú bajnokin két-két gólt és gólpasszt jegyzett, míg az Orosz Kupában hét mérkőzésen ugyancsak kétszer volt eredményes.

“Kady-t nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen nem is olyan rég személyesen is megtapasztalhattuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik, a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtezők alkalmával láthattuk őt a mieink ellen játszani. Ő egy nagyon dinamikus játékos, aki a pálya utolsó harmadában folyamatos gólveszélyt jelent, akár az előkészítéseivel, akár a saját helyzeteivel. Egy nemzetközi szinten is tapasztalt játékosról van szó, aki tudja, milyen egy selejtezősorozatban nyomás alatt teljesíteni. Azt várjuk tőle, hogy mihamarabb beilleszkedik, és már az első perctől kezdve nagy segítségünkre lesz a támadó harmadban” – nyilatkozta az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás az új igazolásról.

Borges apai nagyapja révén lengyel származású. A brazil játékos 2022 novemberében elindította a honosítási eljárást a lengyel állampolgárság megszerzése érdekében, mert korábban kijelentette, hogy a lengyel válogatottban szeretne szerepelni.

fociclub