Buzás Róbert a legjobb tizenhat közé jutott a junior Európa-bajnokságon.

A szarajevói junior Európa-bajnokság második versenynapja sokkal nehezebbnek bizonyult

a magyar csapat számára, mint a nyitány. Négy ökölvívónkból Buzás Róbert hagyta el sikeresen a ringet, a tizenhat közé jutott, hárman viszont búcsúra kényszerültek.

Buzás Róbert egy ismerős szlovák ellenféllel csapott össze, és mind az öt pontozó őt látta

jobbnak, kiváló, energikus teljesítménnyel jutott be a következő körbe Bosznia és Hercegovina fővárosában.

Berki Brendon mindent beleadott az örmény Sztyepanjan ellen, remekül bokszolt, de 4:1-es

megosztott pontozással alulmaradt annak ellenére, hogy a második, és a harmadik menetben alaposan meglepte riválisát. Ő állt még nagyon közel a győzelemhez, de fejlődése töretlen, és még sok örömet okozhat a magyar boksznak.

A korábbi serdülő Eb-t követően Bosznia és Hercegovina első alkalommal rendezhet

Európa-bajnokságot ebben a korcsoportban. A korosztályos Európa-bajnokságon a 2008-ban, valamint a 2009-ben született ökölvívók vehetnek részt.

„Küzdelmes napot zárt a magyar csapat a junior Európa bajnokság második napján. Buzás Róbert a 60 kilósok között szlovák ellenféllel nézett szemben a 16 közé kerülésért. Robi az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést, magas

ütésszámmal, sok mozgással mindhárom menetben meggyőző teljesítménnyel jutott

be a legjobb tizenhat közé. Berki Brendon már a tizenhat között örmény riválissal kezdett. Brendon az első menetben kicsit visszafogott volt, ezt sajnos el is vesztettük, azonban a másodikban

tudott fordítani, így teljesen nyílt volt a mérkőzés az utolsóra fordulva. Igazán kemény férfias küzdelem alakult ki, ahol mindent megtettünk a győzelemért, a gong szó pillanatban is egy hatalmas balhoroggal búcsúztunk el ellenfelünktől, de tudtuk, hogy

nagyon szoros lesz a végeredmény. Ezen a mérkőzésen sajnos megosztott pontozással alul maradtunk, azonban a mutatott teljesítmény mindenképp elismerésre méltó.

Bozai Gyula számára nem volt ismeretlen román ellenfele, mivel közös edzőtábor alatt sokat készültek egymás ellen. Az első menetben inkább taktikai csata alakult ki, amiből a román jött ki jobban, így a második menettől kénytelenek voltunk menni az eredmény után. Gyula tartotta magát a megbeszéltekhez, zárt fedezékkel közel belharcra kényszerítette ellenfelét, es onnan próbálta gyűjteni a pontokat. A hajrára el is fáradt riválisunk, de ez nem befolyásolta a számunkra kedvezőtlen végeredményt.

A nap utolsó ringbe lépője Domján Alex volt, aki ír öklözővel szemben húzott kesztyűt a legjobb 16 között. Alex talán a kelletténél nagyobb hévvel vette bele magát a küzdelembe, többször nyílt sisakos küzdelem alakult ki, ahol ellenfelünk látványosabb

találatokat tudott elhelyezni, így sajnos ezt a mérkőzést is elvesztettük. Tanulságos nap volt, jó mérkőzéseket vívtunk, holnap hatan lépnek ringbe, a cél a legjobb 8 közé kerülés!” – nyilatkozta Törteli Ferenc a második versenynapról.

A magyar csapat második napi eredményei a junior Európa-bajnokságon:

Férfi 60kg: Buzás Róbert – Martin Bohuncak (szlovák) 5:0

Férfi 70kg: Berki Brendon – Alen Sztyepanjan (örmény) 1:4

Férfi 75kg: Bozai Gyula – Andrei Robert Iofciu (román) 0:5

Férfi 80kg: Domján Alex – John Mongans (ír) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség