Szoboszlai édesapja: Nem reális a nyolc vagy a négy közé jutásról beszélni

Szoboszlai Zsolt szerint a válogatott játékosai nem robotok, nem lehet irreális elvárásokat rakni rájuk.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

„Az eddigi mérkőzések legfontosabb tanulsága, hogy nem szabad feladni az elveinket. Nem szabad engedni abból a pimasz, csibészes futballból, amit a selejtezők során mutattunk” – mondta Szoboszlai Zsolt, Szoboszlai Dominik édesapja és egykori edzője, a Főnix Gold utánpótlás-nevelő klub megálmodója a Nemzeti Sportnak.

Szoboszlai a Svájc elleni mérkőzésről azt mondta, a gyenge kezdés javarészt annak tudható be, hogy a játékosaink sérülések és egyéb problémák miatt nem kaptak megfelelő terhelést a klubjukban a szezon során. „Dominik is éppen abban az időszakban játszott kevesebbet a Liverpoolban, ami az Eb-re való felkészülés szempontjából a legfontosabb lett volna” – fogalmazott.

Kitért rá, hogy korábbi tanítványa is jó teljesítményt nyújtott a skótok ellen, noha arról tudott, hogy fia izomfáradtsággal küzd. „Az, hogy a fiam mellett Bolla Bendegúz is kezdett, Csoboth Kevin pedig győztes gólt szerzett a volt játékosaim közül, igazán felemelő érzés, büszke vagyok rájuk” – mondta, hozzátéve, hogy ahhoz a négy ponthoz képest, amit a csoportkörben reálisan el lehetett várni a csapattól, csak egy ponttal szerzett kevesebbet.

Arra a kérdésre, hogy továbbjutás esetén mit várhatunk a válogatottól, Szoboszlai Zsolt úgy felelt: „Örüljünk neki, hogy újra az Európa-bajnokságon szerepel a csapat. Nem reális a nyolc közé vagy a négy közé jutásról beszélni. Ezek a gyerekek nem robotok, vannak érzéseik, olykor nehézségeik, nem lehet irreális elvárásokat rakni rájuk.”

A skótok elleni győztes gólt szerző Csoboth Kevinről készült portrénkat – amelyben szóba kerülnek Szoboszlai Zsolt edzésmódszerei is – itt olvashatja el:

Írta a HVG