George Clooney megtalálta a főszereplőt a Paramount új kémsorozatához

Michael Fassbender fogja alakítani a CIA-ügynököt.

Már forgatják is az Agency (Ügynökség) című tízrészes kémthrillersorozatot, amely a francia A legendák hivatala című, öt évadot futott sorozat remake-je. George Clooney executive producerként jegyzi a produkciót, amelynek a forgalmazója, a Paramount streamingszolgáltató a héten bejelentette, megtalálták a főszereplőt: Michael Fassbendert (nyitóképünkön).

Fassbender terepmunkáról visszarendelt fedett CIA-ügynököt játszik, aki egy régi szerelmével találkozik, és közben újabb feladatokat kap. A sorozatot a brit Joe Wright rendezi, aki korábban egyebek mellett a Büszkeség és balítélet vagy A legsötétebb óra című filmeket forgatta. A forgatókönyvet a Jez és John-Henry Butterworth (A holnap határa, Indiana Jones és a sors tárcsája) szerzőpáros írta.

Clooney Smokehouse Pictures nevű producercégével vesz részt a munkában producerpartnerével, Grant Heslovval együtt, akivel az Argo, az Augusztus Oklahomában és a Műkincsvadászok című filmeken is dolgozott.

Fassbendert legutóbb David Fincher A gyilkos című thrillerjében és Taika Waititi A győztes gól című sportfilmjében láthatták a nézők.

HVG