Jogerősen is négy év börtönt kapott a borsodi fiatal, aki a szomszédba dobta át a titokban megszült gyerekét

A lány fiatalkorúak börtönébe kerül.

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kapott a csecsemője halálát okozó borsodi fiatalkorú – közölte a Debreceni Ítélőtábla.

A vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatal férfival, akitől teherbe esett, és aki azután megszakította vele a kapcsolatot. A lány titkolta a terhességét, nem járt orvoshoz. A szülés 2023 februárjában indult meg nála, egészséges kislányt hozott világra a házuk udvarán. Miután elvágta a köldökzsinórt, vécépapírral betömte a csecsemő száját, és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba.

Amikor a szülei vérfoltokat vettek észre a padlón, értesítették a mentőszolgálatot. A lány kórházba került, ahol megállapították, hogy nemrég szült. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőröket. Ők késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban előkészítő ülésen emberölés miatt négy év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a fiatalkorú vádlottat. A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerős.

HVG