Sok megbeszélnivalójuk lehet: Orbán öt nap alatt harmadszor találkozik a német kancellárral

Hétfőn a brüsszeli EU-csúcson, szerdán a stuttgarti Eb-meccsen találkoztak, pénteken Berlinben tárgyal Orbán Viktor Olaf Scholz-cal.

Orbán Viktor miniszterelnök Olaf Scholz német kancellárral tárgyal pénteken – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán szerda délután még a Németország-Magyarország Eb-meccsen vett részt Stuttgartban, amelyen egyébként Olaf Scholz is jelen volt, sőt, ott ült nem messze tőle. A miniszterelnök innen utazott csütörtökön Berlinbe, hogy másnap ott tárgyaljon a német kormányfővel. Scholz és Orbán így öt nap alatt harmadszor találkoznak, hiszen mindketten ott voltak a hétfői, Brüsszelben tartott EU-csúcson is.

A berlini kétoldalú tárgyalásokon a júliusban kezdődő, fél éves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint.

Mivel a kormányfő pénteken Berlinben lesz, így jó eséllyel elmarad szokásos reggeli rádióinterjúja is. A magyar miniszterelnök a szerdai meccs előtt is tárgyalt, akkor a Mercedes-Benz Group AG vezérigazgatóval és igazgatótanácsának elnökével, Ola Källenius-szal, erről itt számoltunk be.

HVG