Száztizenhét versenyző vág neki a Hell Boxing Kings egyedülálló miskolci eseményének!

Száztizenhét felnőtt férfi ökölvívó, közte tizenhat magyar bokszoló is ringbe lép a Hell Boxing Kings egyedülálló versenysorozatán, amelynek első állomására Miskolcon kerül sor június 18. és 2. között.

Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Görögország, Horvátország,

Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia alkotja a mezőnyt.

A Hell Energy Promotions négy súlycsoportban bonyolítja le a versenyt: könnyűsúlyban (60kg), váltósúlyban (67kg), középsúlyban (75kg), valamint szupernehézsúlyban (+91kg). Azelső júniusi körben amatőr szabályok szerint zajlanak majd a küzdelmek, és minden súlycsoportban a legjobb nyolc juthat be a következő, novemberi fordulóba.

A tatabányai Oláh Levente nemcsak felnőtt magyar bajnok, de 2021-es junior Európa-bajnokságon, Tbilisziben aranyérmet vehetett át. A 19 éves tehetség híres a hatalmas ütőerejéről és a felnőtt nemzeti csapat egyik ásza lehet a következő években.

A kőszegi Buza Rafael az egyik nagy magyar tehetség, csak az év második felében tölti majd be a huszadik életévét, de már kétszeres felnőtt országos bajnoknak mondhatja magát.

A kőszegi versenyző a nagy eseményeken is rendre a nyolcig jutott, mint a 2022-es ifjúsági világbajnokságon, valamint az idei belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon.

A szegedi Gémes Levente lehet a magyar csapat legjobb középsúlyúja (75kg), a 19 éves tehetség a két évvel ezelőtti ifjúsági világbajnokságon ezüstig jutott. A felnőtt országos bajnok az első világkvalifikációs tornán is szerepet kapott Olaszországban fiatal kora ellenére és már a legjobbak között van ütőerő tekintetében.

Az abszolút hazai, miskolci ring előnyeit élvező Mester Soma szintén az erős versenyzőkközé tartozik és bár későn kezdett el csak bokszolni, a 2021-es belgrádi világbajnokságon már képviselhette Magyarországot.

Az ifjúsági Vb-bronzérmes, valamint U22-es Eb-harmadik Kiss Levente nagyon sok sérülésen és műtéten esett át az elmúlt években, de felgyógyult a Hell Boxing Kings idejére.

A többszörös országos bajnok profi, a rutinos Bernáth István képviselhette Magyarországot

az első olimpiai világkvalifikációs tornán.

Mellettük több feltörekvő tehetség, visszatérő ökölvívó, valamint rutinos profi képviseli

Magyarországot a Hell Boxing Kings miskolci nemzetközi eseményén.

Az utolsó két versenynap dönt a legjobb nyolcba kerülésről, és a győztesek a live show keretében bokszolhatnak tovább majd novemberben, de minden résztvevő pénzdíjazásban részesül.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség