Videó: Villamossíneken keresztül menekült egy ámokfutó mercis Budapesten

Közel félmilliós bírságot és 56 büntetőpontot autózott össze percek alatt.

Egy vezetéstől eltiltott sofőr fittyet hányva a közlekedési szabályokra, forgalomból kivont autójával próbált meglépni a rendőrök elől Budapesten. Ámokfutásának akkor lett vége, amikor a villamossínekre hajtott és minden kereke defektet kapott. De még ekkor sem adta fel a menekülést és gyalog próbált meglépni a temetőn keresztül. Végül a közeli vasútállomáson kapták el.

Az ámokfutása a rendőrség beszámolója szerint június 6-án délután kezdődött, amikor a rendőrök a XVIII. kerületi Lakatos úton észrevették a forgalomból kivont autót. Felismerték a sofőrt is, akiről tudták, hogy eltiltották a vezetéstől. Megpróbálták megállítani, de a férfi menekülni kezdett, több piros lámpán és záróvonalon áthajtott.

A Sibrik Miklós felüljárón át a kőbányai Új Köztemető felé tartott, ahol a Kozma utcánál a villamossínekre hajtva próbált meglépni. Az autója azonban 60 méter után defektet kapott, és megállt. Ekkor kiugrott a kocsiból és a temetőn keresztül próbált tovább menekülni, végül a Rákos vasútállomáson sikerült elfogni.

Menekülés síneken és temetőben

A közlekedési szabályokra fittyet hányva, forgalomból kivont kocsijával menekült a rendőrök elől egy vezetéstől eltiltott autós Budapesten. Ámokfutásának az vetett véget, hogy valamennyi kereke defektet kapott, amikor a villamossíneken próbált egérutat nyerni. Ekkor sem adta fel, gyalog menekült tovább a temetőn keresztül, végül a közeli vasútállomáson fogták el.

A 41 éves M. Mihályt a rendőrkapitányságra vitték, ahol kihallgatták. Azért, mert több piros lámpán is áthajtott, 455 ezer forint bírságot és 56 büntetőpontot kapott. Emellett több szabálysértési eljárás is indult ellene a veszélyes közlekedési manőverei miatt.

HVG