Magyar Péter: A mai nap Orbánéknak a vég kezdete

Magyar Péter beszédét azzal kezdte, hogy megköszönte önkénteseinek a munkát. Az ellenzék új, legerősebb politikusa azt mondta: látszik, hogy a mai nap az Orbán-kormány Waterlooja, a vég kezdete.

Magyar gratulált annak a tíz képviselőjének és hét EP-képviselőjének, aki a Tisza Párt színeiben jutott be a két testületbe. Gratulált pártja polgármesterének is, Jászapátiban ugyanis egy általuk támogatott jelölt nyert. „Van mire szerénynek lennünk” – mondta. – „Ami itt történt, az politikai földindulás” – jelentette ki. Szerinte a hazugság és az igazság állt egymással szemben, ahogy a korrupció és a tiszta közélet, a Türk Tanács és Európa, a Kelet és a Nyugat, a múlt és a friss erő, Deutsch Tamás és Tarr Zoltán, sőt, a kissé megöregedett, megszürkült, kicsit sárga, kicsit savanyú Fidesz és az a Tisza Párt, amely szerinte be fogja bizonyítani, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos és őszinte. Mint mondta, lehet olyan politikát alkotni, amely a magyarokért dolgozik, és nem kifizetőhelyként tekint a pozícióira.

A következő országgyűlési választásokon szerinte egy potens kihívója van a NER-nek, a Tisza Párt.

Magyar azt mondta, az is kiderült ma este, hogy annak ellenére, hogy a Fidesz soha ennyire nem rugaszkodott el a valóságtól, soha ilyen szintre nem emelte a hazugságot, soha ennyi pénzt nem ölt bele a lejáratásba, soha ennyi embert nem mozgatott, a Fidesz soha ennyire gyenge eredményt nem ért el az EP-választásokon.

A Tisza Pártnak szurkolók

Veres Viktor

Nem tudni, ki lesz a főpolgármester, de ez nem a mi problémánk – magyarázta Magyar. Szerinte pártja elhitette az emberekkel, hogy ez a rendszer lebontható, de elérték egy másik céljukat is: Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történhet semmi.

Magyar azt mondta, a mai este az örömé, a felszabadult ünneplésé, hiszen ma este sokan visszanyerhették a hitüket abban, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni, amely nem a megosztottságon és a hazugságon nyugszik, hanem a békén, összefogáson és szereteten.

Egyet ígért: hétfőn mindenki pihen, utána viszont azon fognak dolgozni, hogy a következő országgyűlési választásokon, mely tőlük lehet akármikor, készen lesznek egy olyan programmal, melyre a magyar emberek többsége tud jó szívvel szavazni. Nem azt fogják ígérni, hogy szavazzanak a Fidesz valamely szatellitjére, hanem azt, hogy szavazzanak arra a programra, amelyet a magyarok millióival egyeztetnek választások előtt. Egy olyan programot fogunk letenni, amelyből világos lesz, hogy honnan hova juthat el az ország. Magyar szerint azért fognak dolgozni, hogy az uniós pénzekkel és a magyar emberek munkájával egyről a kettőre jussanak. Ilyen az oktatás és az egészségügy rendbetétele például. Azt ígérte, azon fognak dolgozni, hogy a sikerek mindenki sikerei legyenek.

Ma ugyan egy narancssárga lufi kidurrant, de innen is jelzem, hogy hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk, alig pár százezer szavazat választ el minket a 14 éve korlátlan uralommal kormányzó kormánypárttól – mondta. Nulla forintból! – tette hozzá. Magyarországon nem kell többé félni, mert több millióan vagyunk, innen is üzenem a magyar embereknek, hogy ne féljetek! – mondta.

Veres Viktor

Magyar bejelentette, hogy már több mint egymillió szavazatnál tart pártja. Keddtől nekiállnak a közösségük felépítésének, mindenhol a legjobb embereket fogják megtalálni, akik valós alternatívái a jelen politikusainak. Ők fogják bebizonyítani, hogy lehet ezt másképp csinálni – mondta.

Magyar azt üzente, hogy a magyarok békések és türelmesek, beszélgetnek a propagandával, de nem tűrik tovább, hogy a köztévé elhallgassa őket, hogy ne adjon nekik hangot. Ennek vége van, Rogán Antal miniszter úr, vezérigazgató úr, vége van! Várom a meghívásokat holnapra, vagy keddre, a köztévétől, az Indextől, a Mandinertől, az Origótól, a Magyar Nemzet című pravdától, a Hírtévétől, a TV2-től! – sorolta.

Azt kérte szavazóitól, legyenek büszkék magukra, az országra. Ez földindulás, ilyen sehol nem volt sem Európában, sem Magyarországon egyelőre – mondta. Mindenkinek azt kívánta, pihenjen egy nagyot, majd utána egy közös bulin köszönik meg mindenkinek.

Zárásul Magyar azt kérte, bízzanak egymásban, higgyenek abban, hogy közelebb van a változás, mint tegnap volt. Beszédét a Kossuth nótával zárta.

HVG