Verstappen: Riadót fújt nekünk Monaco

Csak hatodik lett a legutóbbi F1-es futamon a világbajnok, és a monacói pálya nagyon kidomborította a Red Bull autójának problémáját – ami Max Verstappen szerint eddig is jelen volt, csak egyszerűen nem volt ennyire fontos és látványos jelenség addig, amíg a riválisok nagyobb hátrányban voltak összességében.

A kerékvetőkkel nagyon nehezen birkózik meg az RB20-as, főleg a rosszabb minőségű pályákon, ami sok helyen nem tűnik fel, vagy nem jelentkezik, de Monacóban egyértelművé vált – a holland szerint világos, hogy dolgozniuk kell, de nem aggódnak túlságosan.

f1-verstappen-redbull-2024-kanada

„Tudjuk, hogy ez nem a kedvencünk, de dolgozunk rajta, és próbáljuk jobbá tenni. Az új szabályok első napja óta létezik ez a problémánk, és eddig nem tudtunk megoldani. Monaco egy újabb ébresztő volt nekünk, a gyárban sok jó megbeszélésünk volt azóta, és úgy érzem, hogy egy kicsit jobban koncentrálunk arra, hogy javítsunk a jelenségen” – mondta Verstappen a Formula.hu részvételével zajló csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Ha ilyen rosszul megyünk át a kerékvetőkön, akkor nem támaszkodhatunk az erősségünkre, szóval egyértelmű, hogy ezt meg kell oldanunk. De időbe telik nagy változtatásokat eszközölni az autón” – tette hozzá.

„Vannak dolgok, amiket már megterveztek, és talán most újra kell tervezni, amit a költségvetési sapka miatt nem lehet egyik hétről a másikra megtenni. Így is jók lehetünk idén, ha minden jól alakul, de jelen pillanatban ki kell próbálnunk pár dolgot, és megnézni, hogy mi a legjobb megoldás. Az biztos, hogy a következő szezonra bizonyos dolgok megváltoznak, amiket idén, év közben nehezebb újratervezni, de remélem, hogy idén is jobb munkát tudunk már végezni.”

formula.hu