Célt érhet a szurkolók tiltakozása, távozott a Veszprém kézicsapatát működtető cég vezére

Csík Zoltán távozásával megnyílhat az út az új edző szerződtetése előtt.

Csík Zoltán távozott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatói posztjáról – jelentette be a klub. 

A távozó vezérigazgatót Bartha Csaba váltja, aki tevékenykedett már a Debrecen labdarúgócsapatának sportigazgatójaként, az Újpest FC ügyvezetőjeként, a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökeként is.

A Telekom Veszprém idén is megnyerte a bajnokságot és a kupát, de a Bajnokok Ligájában a tavalyi szezont követően most sem jutott be a négyes döntőbe. Csík Zoltán volt az, aki május eleji BL-búcsú után kijelentette, hogy nincs edzőkérdés Veszprémben, noha a csapat szurkolói akkor már hevesen követelték, hogy ne hosszabbítsák meg Momir Ilic vezetőedző és Gulyás Péter másodedző lejáró szerződését. A drukkerek később tüntetést szerveztek, követeléseiket pedig petícióban is megfogalmazták. 

Hétfőn két román sportportál, a fanatik.ro és a gsp.ro már tényként közölte, hogy a Barcelonával háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém új vezetőedzője. A szakvezető ugyancsak hétfőn jelentette be, hogy távozik a román bajnok Dinamo Bucuresti együttesétől. 

Nyitóképünk illusztráció.

Írta a HVG