Már ott lakik a YouTube Musicban az MI, mutatjuk, hogyan aktiválhatja

Új szuperképességgel ruházta fel a Google mesterséges intelligenciás asszisztensét, a Geminit. Már használható YouTube Music bővítmény, amivel egyszerűbbé, élvezetesebbé válhat a zenehallgatás.

Korábban már felfigyeltek egy Gemini-bővítményre, ami a YouTube Musichoz kapcsolódott, azonban ez csak a napokban vált élessé.

Az eszköz összeköti Gemini MI asszisztenst a YouTube Music streaming szolgáltatással. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hangutasításokat használjanak a zene lejátszására a YouTube Musicon, anélkül, hogy manuálisan kellene navigálniuk az alkalmazásban. A bővítmény segítségével tehát kényelmesen lehet hozzáférni a kedvenc zenékhez és lejátszási listákhoz, dalokra, albumokra, előadókra lehet keresni, és persze lejátszatni ezeket, sőt személyre szabott zenei ajánlásokat is lehet kérni.

Ahhoz, hogy mindez működjön, látogasson el a gemini.google.com/extensions oldalra, kapcsolja be a bővítményt. (Az engedélyezéssel a felhasználó hozzáférést ad a Gemininek, hogy megtekinthesse zenei preferenciáit és előzményeit, hogy kiismerje a zenei ízlését.) Egy másik módszer: megkérni a Geminit a telefonon, hogy játsszon le egy zenét. Ekkor megjelenik egy előugró ablak az aktiváláshoz. A bővítmény alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, és jelenleg csak angol nyelven működik, valamint az is fontos, hogy a Gemini és a YouTube Music Google-fiókja megegyezzen. A csatlakozás után a Gemini hozzáférhet a streaming szolgáltatáshoz és a zenei parancsok könyvtárához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG