Marko szerint Barcelonában dőlhet el, valóban baj van-e a Red Bullnál

Szokatlanul gyenge hétvégét produkált a Red Bull Monte-Carlóban nem csak az időmérő első szakaszában kieső, majd a futamon balesetező Sergio Perezzel, hanem a regnáló világbajnok Max Verstappennel is, aki csupán a hatodik lett a Monacói Nagydíjon. Az energiaitalosok már az azt megelőző futamon, Imolában, valamint előtte, a mclarenes győzelemmel záruló Miami Nagydíjon sem tűntek olyan dominánsnak, mint a szezon legelején, illetve a tavalyi idényben.

Verstappen az előző versenyhétvége során elárulta, hogy a Red Bull autója elsősorban a rázóköveken és a huplis utakon szenved. Ebből kiindulva akár a jövő heti kanadai verseny is gondot jelenthet majd az osztrák istállónak.

A csapat főtanácsadója, Helmut Marko a német Sport1-nek elárulta, melyik pályán derülhet ki, hogy valóban véget ért-e a dominanciájuk, vagy csak ideiglenes problémáról van szó.

„Ha változtatunk az autó magasságán, rengeteg teljesítményt veszítünk. Meg van kötve a kezünk ezen a téren. Viszont úgy gondoljuk, hogy kiemelkedőek leszünk olyan hagyományos pályákon, mint mondjuk Barcelona. Ha mégsem, akkor valóban baj van.

„A Verstappen-faktor döntő lesz azokon a pályákon, amelyek nem kedveznek nekünk. Topformában van és ő jelenti a különbséget. Nincs más versenyző, aki minden körben a határokat feszegeti hiba nélkül” – mondta az osztrák szakember.

Jos Verstappen, Max édesapja egyébként korábban már úgy fogalmazott egy interjúban, hogy szerinte véget ért a Red Bull domináns időszaka, a csapatnak pedig sürgősen ki kell találnia valamilyen megoldást a problémáikra, ha nem akarják, hogy a Ferrari és a McLaren elcsípje őket.

formula.hu