Fotókon az egyedi festésű Wizz Air-gép, amely a magyar olimpikonokat repíti Párizsba 

Az ötven kisebb-nagyobb elemből álló dizájnon tizenhárom fős csapat dolgozott.

Párizsi olimpia

Száz év után újra Párizsban gyűlnek össze a világ legjobb sportolói, hogy 35 sportágban minél gyorsabban, erősebben és magasabbra jussanak. A július 26. és augusztus 11. között zajló játékok minden magyar érintettjéről és fontos híréről beszámolunk cikksorozatunkban.

Egyedi festést és dizájnt kapott az a repülőgép, amely a magyar olimpiai csapatot, valamint a szurkolókat is szállítja majd a július 24-én kezdődő párizsi olimpiára. Az arany sávokkal díszített repülőn szerepel a Team Hungary felirat, a magyar címer és az ötkarika is.

MTI / Kovács Tamás

Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója elárulta, több hónapig tartó előkészítői és kivitelezői munka előzte meg a repülőgép festésének felvitelét, ez a folyamat önmagában egy hetet vett igénybe. 

„Tizenhárom fős csapat dolgozott ezen, a dizájn pedig ötven kisebb-nagyobb elemből áll. Fontos tudni, hogy a gép alján is van egy felirat, így minden alkalommal, amikor átrepül Budapest felett, mindenki láthatja majd, hogy ez a magyar olimpiai csapatot szállító gép” – mondta, hozzátéve, a gép márciusban érkezett az Airbus gyárából, így fiatal és modern járműről van szó. 

MTI / Kovács Tamás

(Nyitókép forrása: Wizz Air)

Írta a HVG