Előkerült három izraeli túsz holtteste

Feltehetően a Nova fesztivált ért támadásban ölték meg őket.

Az izraeli hadsereg (IDF) közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy három izraeli túsz holttestét találták meg egy éjszakai művelet során, miután Gázában őrizetbe vett Hamász-tagok kihallgatásából szereztek információt arról, hol keressék a holttesteket. A helyi média szerint a holttesteket egy Hamász-alagútban találták meg.

A három áldozatot feltehetően a Nova fesztivált ért támadásban ölték meg, holttestüket utána vitték Gázába – írja a BBC.

A fesztiválon több mint 360 ember halt meg. Körülbelül 125 túsz eltűnt, a többieket szabadon engedték vagy kimentették. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az eltűntek közül hányan lehetnek még életben.

A novemberben kötött megállapodás értelmében a Hamász egyhetes tűzszünetért cserébe 105 túszt engedett szabadon, és mintegy 240 palesztin foglyot engedtek el izraeli börtönökből.

Nyitóképünkön: A Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszok hozzátartozói és támogatói plakátokat tartanak egy tüntetésen Tel-Avivban 2024. március 26-án. Fotó: JACK GUEZ / AFP

HVG