„Nem lehet szétzúzni” – beszólt a Samsung az Apple-nek a rosszul elsült reklám miatt – videó

Nem bírta ki a Samsung, hogy ne nyomjon egy fricskát az Apple-nek azután, hogy az almás cég legújabb iPad-reklámja kellemetlenül nagy port kavart.

Kisebb vihart kavart az Apple nemrég bemutatott új iPad Prójával. Nem elsősorban a hardverrel – bár az is igen erősre sikerült –, hanem azzal a reklámmal, amit készítettek hozzá. A Crush! című videóban azt próbálta meg érzékeltetni a cég, hogy az emberiség minden kreativitása ott lapul a készülékben, sokan azonban nem nézték jó szemmel, hogy az Apple lényegében semmibe veszi az emberi kreativitást.

A cég is érezte, hogy a reklám talán túl sok volt, és nem sokkal később bocsánatot kért miatta. Az ügyet ezzel le is lehetne zárni, a Samsung azonban úgy döntött, tovább görgeti azt. De mielőtt tovább mennénk, emlékeztetőül íme az Apple videója.

Crush! | iPad Pro | Apple

Introducing the all-new iPad Pro. Outrageous performance by the first-ever M4 chip. With the breakthrough Ultra Retina XDR display. All in the thinnest Apple product ever. iPad has never been this powerful. Or this thin. Learn More: https://apple.co/3QEsTSv Audio Descriptions: https://youtu.be/uT24U56I1ZA “All I Ever Need Is You” by Sonny & Cher – https://apple.co/sonny-cher-all-I-need #iPad #iPadPro #ApplePencilPro Welcome to the official Apple YouTube channel.

A dél-koreai cég a Galaxy Tab S9 táblagépének készített egy szpotot, ami természetesen az Apple reklámjára reflektál. A videó fő üzenete (creativity cannot be crushed) annyit tesz: a kreativitást nem lehet megtörni/megsemmisíteni/összetörni/szétzúzni.

A videóban egy zenész látható, aki végigsétál az ominózus hidraulikus présgépen, majd felvesz onnan egy félig összezúzott gitárt, végül leül, és egy kottaállványra tett Galaxy Tab S9 Ultrán megnyitott kottából kezd el játszani.

A Samsung időzítése egyébként nem véletlen, az Apple ugyanis most kezdi el árulni az új iPadet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG